Startpagina | Zoeken | Soort identificeren | Taxonomische boom doorbladeren | Quiz | Over deze website | Geef uw mening

Soortenbank.nl is een initiatief van ETI BioInformatics en samenwerkende biodiversiteitinstellingen in Nederland en vormt een bijdrage aan de ontsluiting van gegevens via NLBIF, de nationale GBIF node. De site is bedoeld om geïnteresseerden op eenvoudige wijze toegang te geven tot betrouwbare informatie over de biologische diversiteit.

Soortenbank maakt deel uit van de Speciesbank-activiteiten van GBIF. Op dit moment bevat SoortenBank.nl gegevens over 5211 soorten en ondersoorten en 621 hogere taxonomische groepen. In totaal zijn 5832 geaccepteerde wetenschappelijke namen, 1199 wetenschappelijke synoniemen, 7450 Nederlandstalige namen en 3978 populaire namen in andere talen opgenomen. Daarnaast zijn er determinatiesleutels en interactieve verspreidingskaarten. Soortenbank.nl biedt ook de mogelijkheid om soorten of namen die niet in het bestand voorkomen elders te vinden. Dit gebeurt door middel van een groeiend aantal dynamische links naar andere relevante websites.

© 2022 Alle rechten voorbehouden. Alle tekst, beeldmateriaal en geluid- en video-opnamen op deze website mogen niet worden gekopieerd of hergebruikt zonder voorafgaande toestemming van ETI BioInformatics en betrokken auteursrechthouders.

Bij het gebruik van data (tekst, beeld, geluid, video) is zorg besteed aan het respecteren van auteursrechten en belangen van derden. Indien naar uw mening inbreuk wordt gemaakt op auteursrechten verzoeken wij u contact met ons op te nemen; betreffende informatie zal dan worden verwijderd. De ontwikkelaars besteden grote zorg aan de kwaliteit van de informatie in SoortenBank.nl maar kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade als gevolg van het gebruik, op welke wijze dan ook, van aangeboden informatie.

Deze site is tot stand gekomen in samenwerking met en/of met dank aan:

 

samenwerkingspartners Netherlands Biodiversity Information Facility Nederlands Instituut voor Ecologie Centraal Bureau voor Schimmelcultures NIOZ Nationaal Herbarium Nederland Universiteit van Amsterdam Key2Nature Global Biodiversity Information Facility Taxonomic Databases Working Group UNESCO Species 2000 FLORON

Gerrit Keizer

Auteur De Interactieve Paddenstoelengids